Om behörigheter

När du skapar ny information så finns det högst upp på varje sida ett fält kallat "Visa för". Detta fält styr vem som kan se den information som du skriver in.

Fältet kan ha fyra olika värden "Vem som helst i hela världen", "Endast medlemmar", "Endast kontaktpersoner" och "Endast styrelsemedlemmar". I skrivande stund så har inte varje medlem fått något eget konto ännu så du behöver vara nogrann i hur behörigheten sätts.

  • Vem som helst i hela världen. Innehåll som är märkt med detta ses av vilken besökare som helst som kommer till webbplatsen. Ingen inloggning eller annan identifiering behövs för att läsa informationen. Om någon sökmotor indexerar webbplatsen så är det denna information som den kommer att hitta. Informationen kan naturligtvis även läsas av de som loggar in på webbplatsen. Denna behörighet kan sättas av alla som skriver in innehåll.
  • Endast medlemmar. Innehåll som är märkt med detta ses bara av de som loggat in på webbplatsen. Ingen extern sökmotor kommer att kunna indexerar denna information. Denna behörighet kan sättas av alla som skriver in innehåll.
  • Endast kontaktpersoner. Innehåll som är märkt med detta ses bara av de som är kontaktpersoner i klubben och som har loggat in på webbplatsen. Ingen extern sökmotor kommer att kunna indexerar denna information. Denna behörighet kan sättas av kontaktpersoner och styrelsemedlemmar.
  • Endast styrelsemedlemmar. Innehåll som är märkt med detta ses bara av de som är styrelsemedlemmar i klubben och som har loggat in på webbplatsen. Ingen extern sökmotor kommer att kunna indexerar denna information. Denna behörighet kan sättas av styrelsemedlemmar.

 

Kommentera