Inte fel jämt utan egentligen rätt bra bilar.

Hem Forum XJ (XJ40,XJ81) Inte fel jämt utan egentligen rätt bra bilar.

Detta ämne innehåller 0 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av Torslund Torslund 1 år, 1 månad sedan.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14162
  Torslund
  Torslund
  Deltagare

  Är ju lugnt på forumet så lägger in lite läsning. Ju mer jag jobbar med bilarna ju mer impad blir jag över dom som konstruerat den. Visst finns det kvalitets brister men inte för konstruktörernas missar (ja nån enstaka).

  Beslöt mig för att laga rosten under baklamporna, inte mycket men stör 🙂 Skar bort plåt från 93an jag skrotat och flytta över till 88an. Svetsbarheten i Jaguars plåt är mycket bra. Tog även bitar av plåten under kofångar hörnen-hjulhuset. I bagaget vart det en kvadrat dm plåt i bakhörnen och en 5 cm remsa längst undersidan bak.

  Håller nu på och spacklar upp för lackering, får slipa plåtrena bakskärmar för nån gång har den blivit omlackerad och fuskat 🙁 1-2 mm spackel efter hela sidan som har börjat spricka. Plåten är rak och fin så det behövs ingen spackel alls utom då i skarvarna som jag svetsat kant i kant. Och så får jag beställa nya nitar till kromlisten, dom var nästan bort spacklade så jag skar av dom för att slipa snyggt. Gavlarna på tröskellådorna fick ny plåt. Sen tror jag att bilen är rostfri. Ja lite lackskador här och där men inget som är nått.

  Köpte BT spackel och dom verka ha en ny sort, gul i färgen, den gamla var grå. Den nya är väldigt trevlig att slipa och ger inte luftbubblor som den gamla gjorde. Lack från Tibro, finns redan hemma.

  Det sägs att tätningen till bakluckan är dålig så dom rostar i golvet, tror inte det. Denna har ståt ute i regnet och snön hela vintern och det fanns inget vatten i bagaget. Är nog mera slarv med tätningsmassan i svets skarvarna som ger rosten, 93an har helt bagagegolv och den har stått ute vid riksvägen i 10 år, fanns inte mögelfläck i hela bilen. Bättre tätad från fabrik.

  Genomgående kvalitet på Jaguaren är bättre än på andra bilar, har bara dragit av några små bultar till kofångar fästena, mest för att jag inte hämtade gasen 🙂 Jämför jag med Freelandern jag köpte här om veckan, som är en riktig skitbil 🙂 Precis alla bultskallar och muttrar är så rostiga att man inte får grepp med en sexkantshylsa. Alla detaljer i järn är rostpåverkade och det går att knacka bort massor av material. Bedrövligt material i den. Men konstruktionen överlag är vettigt gjort, tyvärr till ingen nytta 🙁 Jaguar åtgärdade i alla fall vissa dåligheter men Land Rover fortsatte att sälja samma motor i 9 år fast den inte höll mer än 10000 mil.

  • Detta ämne redigerades 1 år, 1 månad sedan av Torslund .
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.