Ingen luft temp givare i 3.6?

Hem Forum XJ (XJ40,XJ81) Ingen luft temp givare i 3.6?

Detta ämne innehåller 4 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av Torslund Torslund 3 månader, 2 veckor sedan.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #15014
    Torslund
    Torslund
    Deltagare

    Skulle serva bilen lite och kolla olika saker och kan inte hitta nån lufttemp givare där den borde sitta. Den tar 3-4 sekunder på sig att starta kall och går lite oroligt en stund, så tänkte lösa det. Finns ingen givare och ingen plats för den.

    #15015
    Gerry Winberg
    Gerry Winberg
    Deltagare

    Hej,
    Märkligt, enligt EPC så skall det finnas en EAC2863 Air Temperature Sensor på vanliga stället i böjen efter luftmassemätaren.
    MVH
    Gerry

    #15016
    Torslund
    Torslund
    Deltagare

    Ja så är det på 4.0 an.

    #15021
    Gerry Winberg
    Gerry Winberg
    Deltagare

    Hej,
    Det skall vara samma på 3.6L enl. bild3.6

    Du får väl sätta dit en om den saknas och det finns anslutningskabel till den.

    MVH

    Gerry

     

    #15024
    Torslund
    Torslund
    Deltagare

    Bara en blindplugg där givarens nippel sitter på 4.0an. Ingen kabel ur stammen där den kommer i 4.0an. Enligt Haynes så finns den i elschemat. Ecu är väl det som avgör, har den program för givaren, finns det nått på kontakten där den ska sitta enligt schema. Men har bilen funnits sen 88 utan den så bör den klara sig ett tag till 🙂 Fast man blir ju fundersam.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.