Har vi några ägare av XE här?

Hem Forum XE (X760) Har vi några ägare av XE här?

Detta ämne innehåller 9 svar, har 7 deltagare, och uppdaterades senast av Jan Hansson Jan Hansson 8 månader sedan.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #8428
  Pontus Larborn
  Pontus Larborn
  Moderator

  Ett lite allmänt upprop, finns det någon på forumet som kör XE, och är ni nöjda?

  Jag har varit och provkört dieselmotorn på 180hk och var väl lite kluven i mit intryck av den.

  #8452
  Stefan Evholt
  Stefan Evholt
  Deltagare

  Har kört bilar med den motorn. Både XE oxh F-pace. Och den är säkert bra på många sätt.

  Men är man van vid lite större motorer volymsmässigt, motorer med dubbelturbo, mer vrid mm som både du och jag är så blir det ju en del funderingar.

  Keith och jag testade tex en F-Pace i fredags och spontant så kändes det bara nervöst. Turbolagg och symaskin är den benämning vi enades om. Känslig för vilket växelmode man körde den i.

  Möjligdn är det en vanesak och efter ett tag så har man vant sig. Men för min del så säger jag just nu nej tack. Spänd på att pröva varianteen med 240 hk som kommer i Disco5an och jämföra.

  #8461
  Pontus Larborn
  Pontus Larborn
  Moderator

  Ska man säga något snällt är det nog att den faktiskt fått ganska fin kritik, symaskinsmotorn, men jag håller med om att den inte alls håller måttet om man är van vid en starkare motor.

  #9131
  Ulf Eliasson
  Ulf Eliasson
  Deltagare

  Bra initiativ Pontus, tycker jag, att lyssna av. Kan vara så att de inte hunnit upptäcka klubben ännu, men tycker som sagt det är trevligt att man visar intresse för nyare segment av Jaguar.
  Och så är det ju som Stefan säger (t ex dubbelturbon), har man vant sig vid ‘större’ grejor är det inte lätt att ‘växla’ ned. Så får man ju inte glömma att inte jämföra XE med XF, utan med BMW3, MB C-Klass och Audi 4 🙂

  Ha det gubbar

  #14219
  Jan Hansson
  Jan Hansson
  Deltagare

  Hej! Jag är ägare av av XE 2016 Diesel 180! Köpte den begagnad i januari 2017! Har kört lite över 1000 mil nu!

  Jag är supernöjd! Men då skall du veta att detta är min första Jaguar och har bara att jämföra med vanliga mellanklassbilar! Så visst! Beror på vad man är van vid! Har haft den på service pga att “Krockkuddelampan” lyser ibland obehörigt! Detta händer fortfarande, men väldigt sällan! Annars bara gott att säga om denna bil!!!

  Ha det så gott! Och ha en trevlig Valborg!!!

  PS. Lite sent svar! Men dock! Frågan är kanske inte så aktuell för dig! Men kanske för någon annan!DS

  #15969
  Mats Svenklev
  Mats Svenklev
  Deltagare

  Hej,

  har en XE-2016, 25t. Jag har bara haft den en månad ännu men trivs bra med den. Fin komfort och bra gång.

  Mats

  #16069

  Tjena/

  Jo, jag kör sedan ett halv år tillbaka en 2016 XE 25t som jag använder till och från jobbet och det funkar perfekt, vrider man om växelvredet till S och lägga till sportläge så får man en riktigt njutfull bilfärd, jag har tidigare haft en Mach1 -71 som sommarbil och jag brukade kalla 2 liters rad fyrors motorer för startmotorer, men jag imponeras mer och mer över hur mycket effekt man kan ta ut ur dessa rad 4or, och bränsleförbrukningen är imponerade låg, så har jag dragkrok på jaggan så den är en Helbil, och det märks knappt när man kör med släp!  jag är imponerad och nöjd,,

  /Ingemar

  #16096
  Jan Hansson
  Jan Hansson
  Deltagare

  Hej!! Ägare av Jaguar XE 2016. Som jag köpte i Januari 2017! Allt väl i 3-4 månader! Då plötsligt Airbaglampan ibland alltid vid start först tändes och släcktes som den skulle men tändes åter igen och blev tänd under hela körningen. Efter stopp och nu start av motorn kunde den antingen bli släckt eller tändas upp igen! Nu händer det att den även tänds under körning. Nytt fenomen! Ingen direkt mönster att följa! Efter ca 7 ggr  ( januari 2017-oktober 2018)på verkstad är problemet inte löst! Just nu väntar jag på ett helt nytt utsytt kabelsystem som ev. kommer att lösa problemet? Har oxå fått vatten in på passageraresidan fram och bak pga av att kondensvatten från Airkondition leddes inte ut! Byte av innermattor både dom fasta och lösa mattorna! Här undrar jag oxå! Vet någon om ni ser en “pöl” av kondensvatten under framvagnen när den stått parkerad, jag gör nämligen inte det! Har oxå sista månaden märkt att “Start-Stopp” funktionen inte aktiveras trots att jag inte valt bort det vilket går att göra! Har hört att detta kan bero på för låg batterispänning? Kan det vara så att för låg batterispänning eller spänningsförändring kan tända airbaglampan!?

  Jan H

   

  #16099
  Gerry Winberg
  Gerry Winberg
  Deltagare

  Hej
  Eftersom du har haft ett vattenläckage på passageraresidan så är det möjligt att det kommit in fukt i kontaktstyckena under stolen så att de korroderat. Ett annat felställe kan vara att klockfjädern under ratten är skadad då blir det inget kontakt när du vrider på ratten. Jag hade kollat detta innan jag hade gått på att byta hela kabelsystemet. Ser du ingen “pöl” under bilen så fungerar inte avrinningen till ACn se till att detta åtgärdas annars får du bara en ny vattenskadad matta igen. När de ändå är på gång att byta det mesta kan de ju ta batteriet också så blir det en felkälla mindre.
  MVH
  Gerry

  #16572
  Jan Hansson
  Jan Hansson
  Deltagare

  Hej! Min Jaguar XE 2016 är nu helt okay! Jaguar i Malmö har på ett mycket bra sätt tagit sig an detta speciella problem med Airbaglampan som tändes obehörigt! Tog lite tid att lösa det, men serviceavdelningen samt även försäljningschefen har tagit hand om mig som kund på ett helt fantastiskt sätt! Nu har jag den där go’a känslan av att köra min Jaguar XE infunnit sig igen!!!

  Jan H

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.