Fukt i strålkastare.

Hem Forum XK8 (X100) Fukt i strålkastare.

Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av Christer Johansson Christer Johansson 11 månader, 2 veckor sedan.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12238
  Claes Ranweg
  Claes Ranweg
  Deltagare

  Jag har stora problem med fukt i strålkastarna på min XK8 2002. Har noterat att fler har samma problem. Vad göra? Finns det någon som har ett bra tips på åtgärder?

  #12243

  Hej,

  Jag har samma problem på min XKR från 2001. Det blir alltid värre om man tvättar bilen med högtryck, så därför försöker jag alltid tvätta försiktigt vid framvagnen. I det “akuta” skedet brukar jag lyfta på plastluckan ovanpå insatsen och torka ur fukten  med en hårtork eller försiktigt med en varmluftspistol.

  Jaguar har en instruktion för att förbättra ventilationen i strålkastarna, det kräver dock att man plockar ut strålkastarna och borrar hål. Se denna länk: http://www.jagrepair.com/images/TSB/XK8/417-05.pdf Är dock osäker på om T-röret fortfarande finns tillgängligt.

  Andra har prövat med att lägga in silicapåsar som suger åt sig fukt via plastluckan ovanpå insatsen. Fäst påsarna med någon tråd eller liknande i plastluckan så de blir lätta att byta/hitta.

  Några har också prövat att lägga ofärgad silikon mellan själva glaset och insatsen för att förbättra den befintliga packningen med gott resultat.

  Vad du väljer att göra är väl beroende på hur ofta du har problem och hur “invasiv” du vill vara.

  MVH

  Christer

   

   

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.