Fjärrkontroll till lås och larm

Hem Forum Allmänt om bilen Fjärrkontroll till lås och larm

Detta ämne innehåller 4 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av Henrik Elmunger Henrik Elmunger 3 månader, 3 veckor sedan.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12449
  Gerry Winberg
  Gerry Winberg
  Deltagare

  Hej,
  En av de vanligaste återkommande frågorna gäller fjärrkontroller som inte fungerar längre. Det som brukar hända är att de små mikrobrytarna under plasthöljet lägger av och sen hjälper det inte hur mycket man eller hur hårt man trycker, inget händer. En första åtgärd är att rengöra kontakterna med elektronik rengöring och en tops, det brukar hjälpa ett tag. När man börjar bli trött på att plocka sönder fjärrkontrollen dagligen så finns det lite olika lösningar i skilda priklasser:
  1. Ny fjärrkontroll ca. 1500:-
  2. Sats med nya mikrobrytare som man själv löder dit, pilligt men billigt ca 150:-
  3 Skicka för reparation 600:- den bekväma och relativt prisvärda lösningen, har goda erfarenheter av A6 Lås & Larm de skickar tillbaka kontrollen snabbt och fungerande igen. De kan även tillverka nya nycklar inkl. programmering.
  Kontrollen skall sedan programmeras, det gör man själv och beskrivning finns i instruktionsboken eller på nätet. Det är lite olika beroende på biltyp. Kom bara ihåg att samtliga kontroller måste programmeras samtidigt!
  Ny nyckel måste däremot programmeras av någon som har utrustning för detta, det kan man inte göra själv.
  MVH
  Gerry

  • Detta ämne redigerades 11 månader, 1 vecka sedan av Gerry Winberg Gerry Winberg.
  • Detta ämne redigerades 11 månader, 1 vecka sedan av Gerry Winberg Gerry Winberg.
  #13054
  Nils Arvidsson
  Nils Arvidsson
  Deltagare

  Bra sammanfattning Gerry!

  #14827
  Henrik Elmunger
  Henrik Elmunger
  Deltagare

  Jag gjorde rent och programmerade om en fjärr för kanske två veckor sen. Blir bläcken helt utslitna eller vad händer?

   

  Eftersom jag är lite radiointresserad och har lite billiga grejer hemma kunde jag mäta upp radiovågen från fjärren och se att alla knappar fungerade, sparade en del tid och frustration kan jag tänka..

  Man behöver en RTL-SDR, en DVD med gnuradio, dator och en liten antenn. Frekvensen står på fjärren, brukar annars ligga runt 434 MHz.

  http://www.dx.com/sv/p/rtl2832u-r820t-mini-dvb-t-dab-fm-usb-digital-tv-dongle-black-170541?tc=SEK&ta=SE&gclid=EAIaIQobChMIoYr29ILj2wIVkoKyCh0GigLUEAQYBCABEgJjDvD_BwE

  https://wiki.gnuradio.org/index.php/GNU_Radio_Live_SDR_Environment

  #14834
  Gerry Winberg
  Gerry Winberg
  Deltagare

  Hej,
  Microbrytarna brukar sluta att fjädra tillbaka och kontaktytorna blir brända.
  Utrustningen för att testa signalen är väl en del av biltjuvarnas utrustning när de snor bilar?
  MVH
  Gerry

  #14835
  Henrik Elmunger
  Henrik Elmunger
  Deltagare

  Jag vet inte riktigt hur deras utrustning ser ut. Det pågår hela tiden ett “arms race” mellan de som tillverkar bilar och de som vill stjäla dem. Har man en nyckel som använder sig av RF-id, dvs att bilen låser upp sig när man kommer i närheten, då bör man inte förvara sin bilnyckel nära fönster eller dörrar. Helst ska man ha den i en Faradays bur när den inte används. Där verkar det vara ganska så enkelt att stjäla nyckelns identitet och använda den för att sno bilen. Se video.

  En vanlig fjärr som låser/låser upp, då är risken mer att man blir av med grejer som man har i bilen. Ganska vanligt vid Bromma Blocks i sthlm. Folk går o handlar på systemet, ställer starkvarorna i bilen, går till nästa affär. Då kan det vara borta när man kommer tillbaks nästa gång. Det enklaste där är att man blåser på med hög effekt med nån störsignal, bilen kan inte avkoda det den hör. Låser sig inte. Är man då inte uppmärksam på att den inte går i lås så.

  Själva principen att göra en broadcast över radio där man sänder ut väldigt känslig information är väl ganska korkad från början 🙂

   

  https://en.wikipedia.org/wiki/Faraday_cage

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.