Batteribyte X300, 4,0L 1997

Hem Forum XJ (X300,X330,X305,X306) Batteribyte X300, 4,0L 1997

Detta ämne innehåller 4 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av Lennart Thyrman Lennart Thyrman 2 veckor sedan.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #18455
  Lennart Thyrman
  Lennart Thyrman
  Deltagare

  Hej! Batteriet dog efter lång och trogen tjänst, men som tur var vid tankning på en OKQ8 station. In och köpte ett nytt enligt tabell 80Amp och satt det på plats, fungerade utmärkt. Idag noterade jag dock att glasen på halvljusen var väldigt varma efter körning vilket de inte brukar vara?! Googlat lite och det verkar vara 72Amp som allmänt rekommenderas? Jag kan ingenting om el, men undrar nu om jag valt fel batteri / Amp och om det kan finnas ett samband med de varma strålkastarglasen eller har jag värre problem på gång? Alla råd, tips och glada tillrop uppskattas! Hälsningar från Sumpan! Lennart Thyrman

  #18457
  Gerry Winberg
  Gerry Winberg
  Deltagare

  Hej,
  Du har rätt batteri, 80 Ah eller 72 Ah har inget med göra att dina strålkastare blir varma. Det som betyder något är lampornas effekt dvs. watt tal. Har du bytt lampor? Strålkastare blir varma även med rätt lampor monterade. Amperetalet på batteriet anger hur länge du kan belasta batteriet i timmmar, t.ex. 10 A under 8 timmmar = 80 Ah, ett 72 Ah räcker bara 7,2 timmar.
  MVH
  Gerry

  #18463
  Lennart Thyrman
  Lennart Thyrman
  Deltagare

  Hej Gerry! Tack för snabbt, utförligt, lärande och lugnande svar! Inget annat bytt så jag tutar och kör vidare på det som är kvar av säsongen. Kan ju också vara så att jag aldrig tidigare har märkt att strålkastarglasen faktiskt blir varma? Tack! Hälsningar / Lennart

  #18573
  Pontus Larborn
  Pontus Larborn
  Moderator

  Strålkastarna blir ofta ganska varma, i synnerhet om bilen står still och inte får någon svalkande vind. Jag hade inte oroat mig.

  #18575
  Lennart Thyrman
  Lennart Thyrman
  Deltagare

  Halloj! Som sagt, jag har nog bara inte märkt det förut utan det var först när jag lade på ett kapell (städning i garaget och mycket dammigt) på bilen efter körning som jag upptäckte att strålkastarna var väldigt varma. Så, då stänger vi detta ärende och kör vidare. Tack!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.