Anslutning av batteriladdare

Hem Forum Allmänt om bilen Anslutning av batteriladdare

Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av Lars-Olle Nilsson Lars-Olle Nilsson 1 månad sedan.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #19191
  Gerry Winberg
  Gerry Winberg
  Deltagare

  Hej,
  Battery Monitoring System (BMS)
  Jaguar introducerade ett batteriövervakningssystem 2009 på XF. Modulen sitter på batteriets jordanslutning. Systemet övervakar batteriets tillstånd och styr laddningen och kan bryta strömmen till vissa förbrukare även när tändningen är frånslagen. Systemet är självkalibrerande och med vissa mellanrum laddas batteriet fullt för att sedan laddas ur till 75%. Tiden för urladdningen mäts och beroende på belastning beräknar systemet batteriets tillstånd.
  För att systemet skall fungera är det viktigt att laddare ansluts till jordpunkten och inte till batteriets minuspol. Observera att batteriet inte skall kopplas loss vid underhållsladdning med sk. ”Smartladdare” t.ex Ctek för då kommer inte övervakningen att fungera förrän kalibrering genomförts.
  Enligt instruktionsboken skall man låta verkstad koppla loss batteriet och tycker man det är värt att betala för detta så gör det, annars går det precis lika bra att göra det själv. Sätter man in ett nytt batteri kan systemet behöva kalibreras om med Jaguars datorsystem men för det mesta kalibrerar det sig själv efter en stund och man sparar åtskilliga kronor.
  MVH
  Gerry

  #19202

  Hej Gerry,
  tack för konstruktiv information, som vanligt.
  Mvh
  Olle

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.