Vårmönstring Gässlingen

Vårmönstring Gässlingen

Hyby – Skanör 12-13 maj 2018 

Vårmönstring Gässlingen kommer innehålla en 72 km lång tur som kommer berika er med en mängd upplevelser. Vi börjar med något så ovanligt som vackra toner i Hyby kyrka av baryton Dmitriy Li, vidare med ett besök och fika på Statarmuseet. Anita på Börringekloster bjuder på lunchbuffé och Alf Näslund presentera sin egen skapade roadster Leopard. Övernattning på Hotell Gässlingen i Skanör och dagen efter besöker vi Fotevikens Vikingaby.

I Hyby kyrka kommer baryton Dmitriy Li ge oss ett kort och lättsamt smakprov på hur opera kan låta. Med i bagaget har han erfarenheter från Tasjkent operahus, Sovjetisk fäktmästare, Malmö operan och Svensk Juniorlanslagtränare. Sjunger som en näktergal stinger som ett bi.

Statarmuseet i Torup finns på plats där en gång historian ägde rum. Här intar vi en fika med hembakat i orangeriet. Sedan besöker vi starlängorna som är en del av vårt gemensamma kulturarv. I uthuset får vi uppleva statarnas djur, tvätt och lögar rum mm

Anita på Börringekloster blev utnämnt till Skånes bästa lunchrestaurang och står för dagens lunchbuffé. Restaurangen och butiken är inrymt i klostrets ridhus som bjuder på en härlig miljö.

Leopard Cars är en pojkdröm som Alf Näslund lät förverkliga med sina Polska vänner. Denna roadster som kombinera tidlös design och modern teknisk vision blev till en beundransvärd sportbil. Vi får se och höra Alf berätta historian bakom detta intressanta projekt.

Lördag:          

10:00 Hyby kyrka med Baryton Dmitriy Li www.dmitriy.se/

11:00 Statarmuseet besök med fika http://statarmuseet.com/

12:30 Lunchbuffé Anita på Börringekloster http://zieme.se/

14:30 Alf Näslunds Leopard www.leopard-car.com/

19:00 Hotell Gässlingen www.hotellgasslingen.com/

Söndag:          

10:00 Fotevikens Museum www.fotevikensmuseum.se/

Fotevikens Museum är en hel vikingastad uppbyggd med dåtidens material och tekniker, så historiskt korrekt man kan komma med de arkeologiska och historiska källmaterial man känner till. Här blir vi guidade runt i denna levande stad.

Info: mikael.andersson@jaguarklubben.se 0703233002

Hitta hit https://goo.gl/maps/qCmdEANFeS92 Anmälan: www.JagTrip.se

Pris: DB 1875: – Singel 1875: –

Se PDF-fil:Vårmönstring Gässlingen 2018