NOSTALGIA RACINGDAYS CLASSIC CAR SHOW 2017

Nostalgia Racing Days 2017 18-20 AUGUSTI

Historisk racing med klassiska bilar i alla möjliga storlekar. Ja här kommer köras hundkojor, tvåtakts-Saabar, formelbilar, Ford Mustanger, Volvo PV och en massa andra bilar vi minns och inte visste fanns. Evenemanget är en deltävling i RHKs (racerhistoriska klubben) serie, vilket dessutom innebär att många rutinerade och kända förare är på plats. I år lägger vi även stort fokus på Lördagens bilutställning för klassiska bilar där det kommer bli bedömningar, charmpriser och ett rejält prisbord.

Historisk Racing fredag-söndag

I samarbete med Racerhistoriska Klubben bjuds det på äkta racing. Från dryga 150 bilar premiär året 2014 till över 400 senast och till 2017 väntar vi oss ännu fler. En unik upplevelse med tävlingsbilarna vi minns, körandes på ett sätt vi inte trodde var möjligt.

Klubbar lördag

En av hörnstenarna i fordonshobbyn är klubbarna, föreningarna som håller samman och hjälper till att förädla hobbyn. Men ett eget område finns alla förutsättningar för att ytterligare öka intresset och stärka banden mellan medlemmarna.

Utställning lördag

Nu utökar vi och skapar ett helt nytt utställningsområde. Med fokus på lördagen blir det en stor utställning för klassiska bilar. Självklart kommer det att bli bedömningar, charmpriser och ett rejält prisbord.

Konbana lördag

På lördagen kommer det finnas möjlighet att deltaga i konbane-tävlingen som körs på gamla bandelen Rom. Du kör banan två gånger och den som kör med minst differens på tiderna vinner. Snabba och långsamma bilar tävlar därför på samma villkor

Classic Camping fredag-söndag

För er med tidsenliga ekipage avsätter vi ett helt eget område. Här välkomnar vi alla med ekipage äldre än 30 år i tidtypisk stil. Nyare ekipage är givetvis också välkomna på den vanliga campen.

Mantorp-paraden lördag

För alla med utställnings bilar som inte kört på banan tidigare kommer vi att avsluta lördagen med en parad. Där alla får köra runt banan och uppleva känslan, i lugnt tempo. En garanterat ny upplevelse för många och en väldigt ovanlig syn för publiken.

Anmälan kan göras här.    http://www.nostalgiaracingdays.se/anmalan/