Åk Stridsbåt 90! –– OBS: FULLBOKAT!––

Alldeles nytt för i år är att det går som civilperson att få åka Stridsbåt 90 i Öresund. Sedan början av 90-talet har Svenska Flottan denna båt. Utrustad med dubbla 625 hkr Scaniadieslar som driver en vattenjet ger båten en fantastisk snabbhet och manöverförmåga. Stridsbåt 90 kan ”vända på en femöring”, ”Tvärnita” på några meter från full fart till stillastående, etc, etc.

Kl 16.00 den 22 maj så avseglar Jaguarklubben med detta vidunder från Malmö mot Flakfortet, den konstgjorda Danska befästningsön (som numera är Svenskägd). Vi får uppleva Öresund på ett nytt sätt som inte många har gjort förut. (Fjäskar vi lite för kaptenen så kanske vi får känna på lite av Stridsbåt 90’s manöverförmåga.) Framme på Flakfortet får vi åter känna fast mark under fötterna. Vi kanske tar en liten promenad och tittar runt på ön innan vi går in och avnjuter en stekt spätta med ett glas vin/öl/läsk/vatten.

Mätta och belåtna så vänder vi åter kosan mot Malmö i sydost fyllda av upplevelser och samtalsämnen.

Åldersgräns: 12 år med målsmans sällskapFörkunskap: Ingen förkunskap krävsUtrustning: Bekväma kläder efter väder. Lån av overall, flytväst och övrig utrustning ingår.

Övrigt: Inte lämpligt för personer med ryggproblem

Priset: för detta, inklusive all frisk sjöluft är 650 kr pp
Antalet platser är begränsat. Först till kvar gäller.

Bindande anmälan till: lennart.bengtsson@jaguarklubben.se