Svenskt Sportvagnsmeeting 2018

Då var årets upplaga av Svenskt Sportvagnsmeeting avklarat. MSCC har sedan 1974 arrangerat de här dagarna då man kan njuta av historisk racing på Ring Knutstorp men även en parkeringsplats fylld av vackra sportbilar av en mängd olika märken. Arrangörernas koncept med rabatt på inträdet under helgen samt gratis parkering om du kommer i en sport/prestandabil är verkligen lyckat då det bridrar till en enorm mångfald av bilmärken.

Personliga favoriter på parkering i år var en C-type Replica med härlig patina samt en Bugatti 35B Replica. På banan är det för min del heaten med en mängd Minibilar som tilltalar mest. Att se en Mini drifta genom kurvorna på gränsen till totalt släpp och på tre hjul är helt enkelt vansinnigt underhållande.

Jaguarklubben har de senaste åren varit med på träffen och ställt ut i det bilklubbställt som MSCC sätter upp där man kan visa två bilar under tävlingsdagarna. De brittiska färgerna representerades i år av Jaguar, TVR. Triumph, MG samt LOTUS. Hermelinerna var bilar av märkena Porsche och Ginetta.

För mig är det här en av årets höjdpunkter både vad det gäller eget bil och racingintresse men också ur ett klubbperspektiv. Samtidigt som jag från tältet kan titta på tävlingarna får man massor med chanser att prata Jaguar med medlemmar i klubben, blivande medlemmar och köpare samt intresserade av olika modeller.

Årets samtal har bland annat handlat om:

Medlemsvärvning av ett par nya medlemmar

Råd om inköp av E-type

Ett antal samtal om försäljning av XJ6 seriebilar samt andra modeller.

Ett antal samtal om köp av XK8 och F-type

Förmedla kontakt för inköp av XK120

Förmedla kontakt för försäljning av originalverktyg till E-type

På plats hjälp med krånglande behållare till kylarvätska på XK8

Varumärket Jaguars historia och framtid.

Gemensamma klubbaktiviteter tex bankörning med andra klubbar.

Sökande efter fler Klubbrepresentanter ibland annat Stockholm, Skåne Örebro

Utdelning av 58 exemplar av Jaguar TIMES till intresserade

Hur många personer vi som varit i klubbtältet och pratat med oss under helgen är svårt att uppskatta men för egen del var det en stor dos honungsvatten på lördag kväll och söndag morgon som räddade rösten i helgen. Massor av fantastiska samtal helt enkelt vilket också får bli min ursäkt för det klena bildmaterialet.

Missade du årets upplaga av träffen är tipset att redan nu lägga in en markering i kalendern för första helgen i juli 2019 då nästa träff är. Mer detaljer kommer i vårt kalendarium under våren 2019 och på www.sportvagnsmeeting.se

Lördagens laguppställning i tältet. XKR Special Edition och F-Type V8S
Söndagens laguppställning i tältet. E-type och F-Type
En del av Jaguarerna på parkeringen.