Vårmönstring Gässlingen

Vårmönstring Gässlingen ett 2-dagars evenemang.

Från katedralen på slätten strömmade sköna toner ut av operasångaren Dmitriy Li. Ett överraskande koncept som gick hem bland de hundratals besökarna som mött upp vid Hoby kyrka.
Vidare gick färden genom den nyutslagna bokskogen vid Torup slott till Statarmuseet där en välkomnande fika väntade. I museets små rum fick man en smak av fattigdomens bismak, men ack så lärorik.

Anita på Börringe kloster stod för dagens lunch buffé som blev serverad i de gamle kostallarna. Snart hördes ett nöjt råmande från gästerna som njöt av den utsökta maten.
1900 Garaget gjordes nästa stopp. Här blev nog många förvånade över att hitta så mycket godsaker i detta garage. Här berättade Alf Näslund en av klubben fonders om hur han förverkliga sin pojkdröm att bygga en roadster vid namn Leopard. Den makalösa historian om Alf’s SS100 fick vi också höra. Till dagens ära hade Håkan dykt upp med sin äkta SS100. En skönhet som tilldrog sig ett stort intresse. Runt om i garaget stod en mängd rariteter som Austen Seven -32, Lamborghini Contash, Alfa Romeo, Simca och Jaguarer.

Hotell Gässlingen blev vårt hem för natten. På utsidan är hotellet en del av den pittoreska by romantiken och på insidan öppnar sig en generös famn av möjligheter. Fri tillgång till relaxavdelningen, välkomstdrink och femrätters middag.
På söndagen väntade en guidad tur i Fotevikens Vikinga Museum som är en hel vikingastad uppbyggd med dåtidens material och tekniker, så historiskt korrekt man kan komma med de arkeologiska och historiska källmaterial man känner till.
Här avslutade vi årets Vårmönstring med många nöjda deltagare.

Text & Foto Mikael Andersson

Klicka på bilderna så blir de större.