ColorGlo Helsingborg

Besök på ColorGlo International Sweden AB, i Helsingborg

I strålande vår-väder, den 19 april, träffades 25 nyfikna personer, på ColorGlo i Helsingborg. Några fick söka andra vägar till Helsingborg, än E6. Som vanligt var det trafikproblem på E6!

ColorGlo Sverige startades av Ahmad Al i Helsingborg år 2009, som är huvudkontor i Sverige. Utbildning av franchisetagare och anställda sker i Helsingborg.

Vi välkomnades av Ahmad Al och Richard Åkesson, delägare, som berättade att ColorGlo är ett unikt koncept från USA som de har exklusivitet för i Sverige. ColorGlo är specialister på rekonditionering av skadad, eller sliten inredning, mycket försäkringsskador vid bilinbrott. De reparera också lädermöbler. Ahmad demonstrerade hur man lagar hål, blandar specialfärger, som är vattenbaserad och grundarbete före rekonditionering av sliten inredning och sprutmålning. Någon vecka före vårt besök, lämnade jag en del av ett baksäte från en skrotad ”jagga”, Jag fick den av Anders på Joes Garage. Resultatet ser ni på bild, efter att Ahmad fixat med den och lagt en ny mörkare färg på halva, imponerande! Det är alltid härligt att se skickliga hantverkare i arbete!

Som avslutning, ”det är en kvinna bakom allt”, det var kärleken som förde honom till Sverige från Italien! ”Det tackar vi för”!

Text: Ulf Petersson

Foto: Mikael Andersson