nilssons SPECIAL VEHICLES

Evenemanget drog fulla hus och på plats tog Richard Jönsson, dagens värd emot oss och hälsade oss alla välkomna. Han lämna över taktpinnen till företagets VD Fredrik Nilsson som skulle guida oss runt på detta specialbilsföretag som har hela Europa som hemmamarknad. Här bygger man om, utveckla och säljer limousiner, ambulanser och begravningsbilar samt utryckningsfordon inom sjukvård och räddningstjänsten.

Vi började med att få se ett bildspel som berättade lite om företagets historia. Bolaget startades 1945 som Yngve Nilssons Karosserifabrik och har sedan starten tillverkat specialfordon på bilar från Volvo. De har för närvarande 67 anställda och en produktionsyta på 8500kvm. Första tanken som slår en är hur stort företaget är.

2010 var en milstolpe när deras nya ambulans introducerades och blev en hit.

Ett intressant och givande besök som avslutades med att klubben bjöd på landgång.

Text & foto Mikael Andersson