Moses Bil & Lack

Wow vilken show. Besöket drog fulla hus och förväntningarna var väldigt höga och kom att infrias med råge. “Räkna inte med att få se några Koenigsegg bilar här” hade jag skrivet i inbjudan, men Moses inledde med att avslöja det står “fem” Koenigsegg karosser inne i de nya lackbåsen som ni kommer att få se. Vi blev guidade genom de olika hallarna där Moses, Lina och Björn trollbinder publiken med sitt kunnande som de så gärna bjuder på.

När vi passera igenom de äldsta delarna av lokalerna gör Moses en paus och förklara i detta lilla garage började verksamheten 1992. Då kliver Jörgen Ohlsson fram och visar bilder på sin vinröda Jaguar som han fick lackerad här 1992.

Tanken slår en när man ser sig omkring?

– Är detta en utställningslokal eller en lackeringsverkstad?

Så plötsligt står vi utanför de nya lackbåsen nr:15-20 där foto förbud råder. De fem Koenigsegg karosserna i kolfiber är lackerade helt olika och det ligger ca 700h jobb bakom varje lackeringsjobb. De fem bilarna kommer ställas ut på Geneve bilmässa i mars innan de lyckliga ägarna får sina bilar.

Här är Moses dotter Lina Freyer drottning och utför jobb av världsklass. Av Koenigsegg 30 tillverkade bilar per år kommer 20 bli lackerade av Moses Bil & Lack.

Som avslutning blev vi bjudna på smörgåstårta under munter stämning. På frågan om alla var nöjda med besöket fick jag ett rungande jaaaaaa!

Text & foto: Mikael Andersson

Klicka på första bilden ….