Sensommarhelg Bykrogen

Ett tvådagars evenemang som hade samlat 26 Jaguarer och 51 personer. Hembyggdsparken i Hässleholm inbjöd till samling med en frukostbuffé’. Vidare gick turen till Sinclairsholm slott med Gumlösa kyrka. Sveriges äldsta tegelkyrka. Här blev vi guidade runt av friherren Johan Barnekow.

Lundgrens Bil & Mc Museum stod för nästa besök något som gjorde även tjejerna lyriska över detta lilla men helt fantastiska museum. Lundgren har själv renoverat alla bilar och mc vilka han än i dag ändvänder. Dagen efter skulle han köra en etapp på Skåne runt med sin Ford -32.

Cehlins Vingård bjöd på dagens lunch stopp och vackrare inramning kan man ju leta efter. Som en intressant överraskning klev här Kaj Björk fram och berättade om vin. Han är den enda Svensk som blivet dubbad med svärd till den högsta titeln i det europeiska vinsällskapet Sen tog Cehlin själv över och visade oss runt på vingården. Detta högintressanta besök avslutades med kaffe på balkongen med Helge Ås brusande vatten under våra fötter.

Dagens slutmål var Bykrogen där prisutdelning och övernattning skulle ske. Däremellan serverades ett sillbord och en grill buffé med avslutande äppelkaka till trubadurens glada toner.

Dag två bjöd på en tur till Qvarna Mc museum som visade upp en diger samling mc där de flesta var Svenska. En skomakarverkstad och lanthandel kunde också beskådas. Sen kunde vi lägga denna mäktiga Sensommarhelg till handlingarna och det var många nöjda medlemmar som körde hem längst vägarna och försökte smälta allt de varit med om.

Text & Foto Mikael Andersson