Skip to main content

Jaguarklubbens Kulturrunda

Årets upplaga av Jaguarklubbens Kulturrundan bjöd på guidad tur i Löberöds slottspark, visning av Qvesarum Byggnadsvård och Sofiero Gårdsmuseum. Avslutande middag på Gastro Gaspari under en liten runda på 20 km.

Löberöds slott öppnade upp sina grindar och in genom den vackra Lindallén gled de 21 Jaguarerna med en viss smak av adelns sötma. Konstnärinnan Ingela Jarlsson tog tag i taktpinnen och guidad oss runt i slottsparken vilken hade upplevt en rejäl uppryktning med nuvarande ägaren Knut Ramel. Som avslutning titta vi in i Ingelas ateljé som är mysigt inrymd under slottslängornas kryssvalv där det bjöds på läskande fläderblomssaft.

Qvesarum Byggnadsvård välkomna oss till deras 1100 kvm stora showroom fyllt med bygg- och inredningsprodukter. Här var en fika välkommen som kunde intas i denna härliga miljö medan värdarna berätta om sitt företag.

Sofiero Gårdsmuseum visar upp allt från ett postkontor, jordbruksredskap, bilar, mc och en uppstoppad ko. Från början startade det hela som ett Kvinnomuseum så här kan man både väva och stöpa ljus. Här var det mycket igenkännande bland bruksföremålen.

Gastro Gaspari restaurangen som visa upp en service anda av världsklass. På bara 15 min hade alla 38 gästerna fått sin mat som smakade utsökt. Vi fick även en snygg presentation av maten och en kortare version om deras historia. När kocken gjort sitt flög han upp på taket för att fota våra bilar.

Text & Foto Mikael Andersson

Klicka på bilderna

Kommentera