English Car Care´s Öppet Hus

 

När man närmar sig industriområdet i Löddeköpinge så känns det i luften att något är på gång. Först kommer en stor Bentley lite försynt glidande längst gatan och efter en lite ettrigare Hundkoja. I nästa vägkors dyker tre Jaguarer och två Morgan upp och alla tycks ha samma mål i siktet

Vad är det som är på gång här undra några vilsekomna Volvo ägare som ser de Brittiska flaggorna vaja på avstånd dit alla tycks styra denna lördag förmiddag.

Öppet hus på English Car Care är en fest för alla Brittiska märken. Planen framför Steve Pikés verkstad är fylld av Brittiska bilar och längs vägen utanför är det en ständig ström av nya och gamla gäster.

När man kommer in i verkstaden spelas gamla godingar på radion och på väggarna hänger kromade kylargrillar och navkapslar. Ett stort bord är framdukat med kaffe och snittar. En liten Triumph tampas om utrymmet mellan två stora Rolls Royce.

Steve Pike kortklippt och korrekt med sin engelska brytning önskar alla välkomna. Här råder en munter stämning och är det inte självaste Roger Moore ´s Aston Martin DBS som står utanför kantad av två Jaguarer.

På bara någon timme kunde jag räkna in ett 30-tal Jaguarer på detta välbesökta evenemang.

OBS! Klicka för första bilden…