Joe’s Garage !

Den 7 november var det dags för de välbesökta månadsträffarna i Furulund, där ett normalt deltagande är mellan 60 – 80 personer!

Kvällens tema var Jens som berättade om bensinproblem när bilar stått för länge med dålig bensin i tankarna halvfylda.  Det kan resultera i, förutom rengöring av ledningar,  att tanken i värsta fall får bytas för att få bukt med föroreningarna.

Det andra temat var Björn  som visade hur komplicerat det var att byta kamremmar på en V6 dieselmotor. Motorn som  “dissekerades” hade havererat med skurna vevaxellager  efter bara 6000 mil! Dessa nya motorer renoveras oftast inte för allting är så inpassat till varandra att allt kasseras!

Kvällen avslutas som vanligt med fika i bilhallen.

 

I bilhallen
Samling i bilhallen!

 

Daimler V8 med bränsleproblem
Daimler V8 med bränsleproblem.

 

Björn och Jens är nästan framme vid kamremmen !
Björn och Jens är nästan framme vid kamremmen !

 

Dieselpumpsremmen frilagd.
Diesel pumpsremmen frilagd.

 

Kaffe efteråt som vanligt.
Kaffe efteråt som vanligt.