Autoropa Racing Days på Ring Knutstorp 3 september

För ett par veckor sedan dök det upp en inbjudan från Autoropa till klubben. Hoppas ni vill vara med på vårt årliga event på Ring Knutstorp var frågan vi fick.

Tio bilar och 14 personer från klubben hörsammade inbjudan på hemsidan och strax före klockan 10.00 fanns klubbflaggan på plats på en vackert belägen kulle i Övre Depån på Ring Knutstorp. Fin utsikt över en Go-Kart bana och en mängd salubilar i form av Jaguar och Land Rover hade vi från vår VIP-parkering men det var inte här dagens stora händelser skulle ske.

Nere i grytan som nedre depån utgör omgiven av 2070 meter lång och 10-12 meter bred bana var dagens höjdpunkter strategiskt placerade. Stora mängder av Ferrari och Maserati både i form av bilar till salu men även privata bilar som skulle testa styrkorna på banan fanns på plats. För oss mer brittiskt orienterade fanns det en del fina Bentleys även om dom mest poserade i depån. Men även i stort sett samtliga i Sverige befintliga McLaren bilar var på plats både i depån och ute på banan.

Just McLaren är fantastiska mästerverk som ur många aspekter får själen att leva upp betydligt mer än de italienska vagnarna. Häftigast den här lördagen var McLaren P1 GTR som visades upp både på och utanför banan.

Absolut mäktigaste ljudupplevelsen under dagen bjöd Kimi Räikkönens F1 Ferrari på. Under ca 15 varv på banan visade man både fartmässigt och ljudmässigt vilken fantastisk upplevelse formel 1 är.

För oss Jaguarentusiaster fanns en riktig godsak med på lördagen. Den enda i Sverige av sitt slag, en Project 7 med svensk ägare rastades ordentligt på banan under rätt många varv vilket var en fröjd att se. Trots alla fina bilar var nog det dagens höjdpunkt för mig i alla fall.

Efter en underbar dag både väder och upplevelsemässigt följde en fin tur hem med taket nere. I stort sett hela vägen hem kunde jag njuta av min egen skönt sjungande V8 samt av bilen framför mig. En överlycklig ägare till en F-Type R Coupe som dagarna före hämtat bilen i Tyskland lät musiken spela för fullt.

 

 

ARD1 ARD2 ARD3 ARD4