Slott till slott 2016

Årets upplaga av Slottsturen den 5 juni började på Skarhults Slott strax utanför Eslöv. Efter ett uppfriskande nattregen så samlades ett trettiotalet bilar i strålande sommarväder. Alexandra von Schwerin tog emot oss och började guidningen av utställningen hon byggt upp på temat Kvinnokraft genom tiderna med utgångspunkt från Skarhult. Årets tema är på kvinnornas sexualitet genom tiderna. Färden gick vidare till Pugerups Gods, vackert belägen med utsikt ner mot Ringsjön. Där tog ägaren George Berengren med söner emot och visade oss runt gården. Efter en trevlig genomgång körde vi västerut till Trollenäs Slott. Där mötte Unni Trolle oss och visade runt i de vackra salarna och berättade lite om den omfattande historien dessa kultur-byggnader har. Dagen avslutade med kaffe på Café Brostugan. En reflektion vi kan göra efteråt är att, hade inte kvinnorna tagit hand om oss i dag så hade inte mycket blivit gjort av vår tur!

Alexandra von Schwerin
Alexandra von Schwerin

B_0[1]

Slottsfruar
Slottsfruar
Guidning i salarna
Guidning i salarna

K[1]

Lunch i källaren
Lunch i källaren
Pugerup
Pugerup
Georg Bergengren med söner
Georg Bergengren med söner
Gårdsplanen full av Jaguarer
Gårdsplanen full av Jaguarer
Museet mm
Museet mm
Rullebänk
Rullebänk
Trollenäs Slott
Trollenäs Slott
Unni Trolle
Unni Trolle
Entrén
Entrén
Röda salen
Röda salen
Biblioteket
Biblioteket
El-bil på Trollenäs
El-bil på Trollenäs
Avtackning
Avtackning