Harplinge

Knopparna brister på träden i Halland. Det är den 23 april, på morgonen -4 grader och lätt snöfall men vid 10-tiden strålade solen från en klarblå himmel. Tillsammans med Svenska Mercedesklubben och Hallands Fordonsveteraner var SJK inbjudna att besöka Lars Idersjö Ljungbergs bilsamling i Harplinge, som ligger strax utanför Halmstad. Då vi gärna ser att våra damer (ursäkta fördomen, det kan lika gärna vara herrar) följer med på träffarna trots att de kanske inte alltid är lika intresserade av att titta på bilar i olika renoveringsstadier hade det ordnats med en alternativ aktivitet, en guidad visning av Harplinge förnämliga Hembygdsgård.

Totalt var vi 41 fordon och strax under 80 personer på träffen. Av dessa var två Jaguarer och totalt 5 medlemmar. Lite trist att inte fler tar vara på möjligheten att få träffa både klubbkompisar och bilintresserade från andra klubbar.  Tillbaka till träffen. Efter att ha blivit bjudna på en bättre fruktost av Lars, med både lax och vitmögelost strosade vi runt bland bilarna och det fanns mycket att titta på även om de flesta fordonen var  av tyskt fabrikat. Ute på parkeringen var variationen desto större då Hallands Fordonsveteraner var där med ca 20 bilar, alla äldre än 30 år. När tittande var klart och damerna guidats färdigt var det dags för lunch och då kom det återigen enstaka flingor fallande från himlen. Efter lunch körde alla hem till sitt och hoppades att vädrets makter skulle vara dem nådiga denna lynniga aprildag.