Blekinge Vår Rally

Blekinge Vår rally

Vackert inramat av Sölvesborgs slott och dess slottslängor gick starten för Blekinge Vår Rally i ett sagolikt väder som skulle bli årets varmaste dag hittills. Med silhuetten av Europas längsta gång- och cykelbro i bakgrunden leta sig karavanen av eleganta Jaguarer sig ut på landet.

På JOCAR gjordes första stoppet och vem kunde ana att man skulle finna här mitt ute på landet en av Europas ledande Hot Rods & Steel Works tillverkare. På JOCAR tillverkas alla karossdelar och ramar i plåt till Ford -32 som gör dem till en komplett Hot Rod tillverkare. Det var med stor nyfikenhet gästerna blev guidade runt i verkstaden.

Vid sjön Orlunden gjordes nästa härliga paus för en medhavande fika som var uppskattat i detta härliga väder. Det var många förbi passerande som gjorde stora ögon när de fick se 17 Jaguarer och dess medlemmar njuta vid sjökanten.

Nu skiftar landskapet karaktär från det öppna kustlandet med höga berg på avstånd till allt mindre vägar som slingra sig fram i det kuperade landskapet omgivna av små sjöar och skog.
När man gled över den magnifika stenvalvsbron i Härnäst kunde man blicka ut över ruinerna av ett såg- och kvarnområde i Mörrums å vita skum. Här efter följde turen Laxleden vackert belägen längst med Mörrums å och begreppet Blekinges vackraste väg blev allt mer vanlig på gästernas läppar.

Väl framme i Svängsta gästade vi det prisbelönta ABU museum varvat med skolmuseumet. Både museum guidades av guider som verkligen brann förr sina uppgifter och här kändes det som vi kunde tillbringat minst en timme till.

Slutmålet för dagens rally blev restaurang Kungsforsen belägen mitt i Mörrumsåns vilda vatten där vi kunde avnjuta en buffé som tilltalade de flesta.

Sölvesborgs slott och längor
Sölvesborgs slott och längor
JOCAR Plymouth under renovering
JOCAR Plymouth under renovering

dsc_0261 dsc_0263 dsc_0265 dsc_0268 dsc_0273

Fika vid sjön Orlunden
Fika vid sjön Orlunden
Vackra vägar
Vackra vägar
Östra Härnäs stenvalvsbro
Östra Härnäs stenvalvsbro

dsc_0290_0

Tomtestugan Laxleden
Tomtestugan Laxleden
Svängsta skolmuseum
Svängsta skolmuseum

dsc_0321

Svängsta ABU museum
Svängsta ABU museum
Mörrum Kungsforsen
Mörrum Kungsforsen
Mörrum Laxens hus
Mörrum Laxens hus