Autoseum Simrishamn Skåne

Kungliga Automobilklubben stod som värd för detta evenemang där Svenska Jaguarklubben var inbjudna som hedersgäster. Bland de 45 besökarna kunde man räkna in 15 Jaguarer. En eloge till långväga gäster från Gislaved 26mil och Växjö 19mil.
Bertil Liljeqvist från KAK hälsade oss välkomna och lämnade över ordet till Uno Levinsson en av Autoseums grundare.
Uno berättade om Autoseums historia och hur många av museumets klenoder fanns förut på Skoklosters Motormuseum utanför Sigtuna. Tekniska Museet har efter museiflytten till Simrishamn valt att deponera ett femtontal intressanta fordon här, vilket höjer samlingens värde och attraktionskraft ytterligare.
Samlingen innehåller även Nisse Nilsson Collection och en Ronnie Peterson utställning.
Som guide till dagens stora ära kliver ingen mindre än Sveneric Eriksson f.d. chefredaktör på Svensk Motor och promotor till Ronnie Peterson in på scen. På ett mycket lättsamt och humoristiskt vis guider han oss runt bland museumets klenoder och berätta historian om de intressantaste bilarna.

dsc_0031 dsc_0032 dsc_0033

Austin Londontaxi
Austin Londontaxi

dsc_0035

E-type`s
E-type`s
Talbot Lago Baby
Talbot Lago Baby
Italienskt
Italienskt
Rolls Royce o Bentley
Rolls Royce o Bentley
Armstrong Siddeley
Armstrong Siddeley

dsc_0050_1

Uno Levinsson håller håv
Uno Levinsson håller håv
Förväntansfulla åskådare
Förväntansfulla åskådare
Sveneric Eriksson guidar
Sveneric Eriksson guidar
NSU-Wankel
NSU-Wankel
Ronnies Petersons tidigare bilar
Ronnies Petersons tidigare bilar