Sportvagnsgaraget i Linköping

Den 7 mars så besökte 17 personer ur ”Östgötasektionen” av Jaguarklubben traditionsenligt Sportvagnsgaraget i Linköping. Sportvagnsgaraget har plats för ca 30 bilar och ett tiotal motorcyklar. Garaget har dessutom mycket utrustning för verkstadsbearbetning, svetsning, plastning etc.

Värd för kvällen var Lars Karlén från Jaguarklubben som visade runt och lyfte på skynkena och berättade om bilarna. Spännvidden av modeller i garaget är stor och det fanns inte två likadana bilar.

Jaguar representerades av Jaguar 420 G, Jaguar XKR, Jaguar XJ6 2-dörrars Coupe, Jaguar E-type samt en påbörjad renovering av ett XK120, på plats fanns dock bara det rena chassit utan motor,

Bland övriga bilar noterades en ”äkta” Lotus 7 från 1959, Triumph Mark 5, 7 och 8, två Marcos, varav en mycket tidig och raceklar med trächassi, en senare variant med stålchassi och Volvo 6a, vidare en rallypreparerad Porsche 911, en Porsche Boxster,  en Morgan 4/4 med Fordmotor, Alfa Romeo Spider, Mercedes SLK 55 AMG, Mercedes Pagoda, en Mercedes 300 B ”Adenaur”, en TVR, ett par trimmade hundkojor och ett par Morris Minor, en långloppspreparerad Volvo S60, en tävlings Ginetta.

Efter rundvandringen bland bilarna så samlades vi lika traditionsenligt i fikarummet för kaffe, bullar och utlottning av en ”bilvårdshink”. Den vanns av Peter Sommer. Det var en trevlig kväll och Mona passade också på att informera om årsmötet, Sommarmötet och hon påminde också om alla kommande aktiviteter för sommaren.

sportvagngaraget12%20531