Sommarmötet 2011

Jimmy Andersson i Tving, Blekinge tog på sig att ordna sommarmötet 2011 på Öland, och samlade ihop en grupp, bestående av Mats Fredsson, Preben Fuglsang, Tom Svendsen och Jonas Söderberg
Eftersom jag har fritidshus på södra Öland och har fågelskådat på Öland de senaste 40 åren, tyckte jag att jag skulle kunna bidra med lokala vägkunskaper. Vi samlades hemma hos Jimmy och fördelade arbetsuppgifterna. Vi fick ett rutt-förslag inkl matställe från hotell Strand, vilket Mats gjorde om och jag finslipade.

När jag ändå var på Öland under våren tog jag en dag till rundan och klurade ut frågor. Jag prioriterade långa körsträckor med Ölands speciella natur och kultur. Frågor ställde jag på företeelser längs vägen och många skulle vara lätta bara man var uppmärksam, andra knepigare. Vi hade kommit överens om två kontroller, vilka Mats planlade;  dels manöverprov på hamnplan i Färjestaden, dels gissa oljor i burk. Utslagsfrågor rörande lokala fåglar och dito järnväg på slutet. I juli gjorde jag ytterligare en kontroll av rundan.

När sommarmötet kom, fick jag som bekant den otroliga förmånen att få låna en X351 (nya XJ) från LANIBil i Helsingborg och köra med hela veckan. Men rallyt åkte jag som stum bisittare till bästa kompisen Mona Gehrman i sin S-Type sport 2005. Hon fick verkligen själv hålla på med frågorna, jag gav i princip inga ledtrådar alls, bara lite om vägval ett par gånger.
(Mona var för övrigt arbetsgruppen mycket behjälplig med att fylla kassarna, organisera bilarna på fredagen tillsammans med Conny Vigede, vara bitr domare och mycket mera. Tack Mona)

Jag fick hjärtat i halsgropen vid Linné-bron och Runstens kyrka; var det slamkrypare med fler rätta svar? Nej, det var klart nog, visade det sig som tur var. Vi satt sedan och rättade svaren och till stor glädje var det klubbens ålderman, Harry Mattson från Helsingborg, som vann! Snart 91 år gammal rattade han sin XJ40 med det passande regnr HAM.
Till all lycka strålade Ölandssolen över mötet både fredag och lördag och på söndagens besök på Eketorps borg var det mulet men uppehåll.

Jag tycker själv att rallyt kändes lyckat och att mötet som helhet var väl godkänt. Vi fick nog till en bra blandning med bilar, natur och kultur. Och vädrets makter log mot Jaguarerna!

Gissa oljor
Gissa oljor
Guide Eketorp
Guide Eketorp
Lars vilar (foto Mona G)
Lars vilar (foto Mona G)
Linnei bro
Linnei bro
Ny XJ (X351) vid Ottenby
Ny XJ (X351) vid Ottenby
Rallyräkning
Rallyräkning
Runstens kyrkogrindar
Runstens kyrkogrindar
SJK vid Eketorp
SJK vid Eketorp
S-Type fram o bak. i kön vid Hamnplan
S-Type fram o bak. i kön vid Hamnplan
Lars Rydgren

Lars Rydgren

klubbmedlem sedan 1988. Kör xj 350 diesel, även haft en 351 diesel