En avrunda i Östergötland

Det känns alltid lite vemodigt med den sista utflykten för säsongen. Men vackert väder och trevliga jaguarvänner och ett utflyktsmål i Söderköping som är Söderköpings Brunn, som håller öppet speciellt för att servera oss hemmagjorda Wallenbergare, är inte alls fel! Vi i Östergötland vaknade den 9 oktober med frost på marken och bilrutor. Men solen sken och vi blev 18 personer som i 9 bilar åkte till Söderköping. Under måltiden diskuterade vi vinterförvaring. Vad ska man tänka på? Goda råd haglade. För de som förvarar bilarna i lador föreslogs “torrbollar” men även enris. Det sägs att enriset håller råttorna borta. Det gäller även att kolla försäkringarna. Hyr man en förvaring av någon, gäller det att ha en egen försäkring för eventuella skador. Se även till att ha extra luft i däcken. Men sedan finns det ju en del, som vi, som gärna kör vår bil hela året. En tur på julafton eller en nyårstur är inte alls fel! Vinterförvaringen ledde oss in på historier, som denna. Bonden hade köpt en brandförsäkring men försäkringsförsäljaren tyckte att han som bonde borde försäkra sig mot hagel, för att skydda sina skördar. Han tjatade och tjatade. Till slut sa bonden;” Men hur ska jag kunna få det att hagla.” Nästa träff i Östergötland är den 20 november i Skänninge. Där har vi garageträff med soppa och underhållning. Dessutom ska vi planera 2012.

ett%20glatt%20jaguargang1 jaguarutflykt%20soderkoping%20puff1