SJK på Kryss!

Söndagen den 14 augusti var Jaguarklubbens medlemmar inbjudna till nordvästra Skåne för en kulturellt och kulinariskt möte.

Träffpunkten för oss var Wanås Slott strax norr om Kristianstad. Wanås är ett medeltidsslott som ägs av familjen Wachtmeister. Mycket historiskt har hänt här men är nu ett modernt gods med ekologisk inriktning på jordbruket men är troligen mest känd sin skulpturpark, skapad för drygt tjugo år sedan, av konstintresserade frun, Marika Wachtmeister.

Samling var vid niotiden och efter en dryg timmes körning för de flesta, så smakade det medhavda kaffet bra. Knappt tjugo bilar räknades in under förmiddagen. Efteråt vandrade vi i den stora parken och tittade på allehanda installationer och verk.

Årets dragplåster var Yoko Ono som bl.a. satt ut stegar på gräsmattan, för alla skulle kunna se värden och skapat “önsketräd”.

Nästa mål var Immeln och dess “färja” där vi skulle äta under kryssningen runt sjön och dess många öar. Vägen dit var också lite av en kryssning i snapphanebygden. Vi passerade många intressanta platser man inte annars kommer förbi, som bland annat vackra Östanå och dess nerlagda pappersbruk och som nu blomstrat upp i en annan kostym.

När vi fick parkeringen arrangerad i Immeln så var det ett par välsmakande timmar på sjön i precis lagom väder och framåt fyratiden tackade vi varandra för en trevlig dag och framförallt Mikael Andersson som planerat dagen så lyckat.

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17

Text och foto: Christer Pålsson