Träff på Krageholms Mölla 7 augusti

Natten till söndagen blev vi väckta av ett rekorderligt åsk- och regnoväder som skulle sluta först framåt middagstid på söndagen.

Lagom till kl.13 så blev det uppehåll men solen kom aldrig fram. Regn avskräcker naturligtvis inte möllarna på Krageholms mölla och kvarnen gick för fullt i den byiga vinden och åtskilliga kilo spannmål blev till mjöl.

Avskräckta blev inte heller Jaguar-ägarna så när eftermiddagen var passerad så räknades ett tjugofemtal besökande bilar in. Allt ifrån “granngården” till Jaguar entusiasten Anders Samuelsson som klockan 7 på morronen, lastade in frun fram och två småbarn i baksätet i sin vita MkII från 1960 och körde ner de 45 milen från Linköping till Krageholm.

Vi var alla imponerade av detta seriösa Jaguar ägande och SJK-medlemskap som familjen Samuelsson tar på så fullt allvar. Deras bil var även den äldsta besökaren, tätt följd av Conny Vigedes S-type från 1964.

Den äldsta bilen på möllan var faktiskt möllaren själv som vanligt, kom i en T-ford.

En annan nöjd besökare var Hans Lindskog som fick hjälp att få upp bagage luckan på sin X350 som gått i baklås. Nyaste var troligen Jerrys USA-importerade XK8 från -05, som bara gått 500 mil när den köptes!

Några köpte med sig nybakade bröd från bakugnen eller nymalt mjöl med sig hem och alla var imponerade av att varit i en fungerande “Holländare”.

Träffen avslutades med att en SJK-standar överräcktes till Mölleföreningen som tack för samarbetet och vi ser framemot nästa års träff.

01 02 03 04 05%20puff 06 07 08 09 10_0 11_0

Text och foto: Christer Pålsson