Sommarmöte 2011

Det finns fortfarande gott om plats till sommarmötet. Dock finns endast ett fåtal rum kvar på Strand hotell, men det finns flera alternativa boendeformer, såväl hotell som vandrarhem och camping i Borgholm (se länkarna längst ner på sidan).

Anmälan till Concours d’Elegance kan dessvärre ej längre göras då planering med domare och indelning av klasser har påbörjats.

Våren har nästan passerat och sommaren är snart här. Det innebär att det är dags att anmäla sig till Svenska Jaguarklubbens sommarmöte.

Om någon mot förmodan missat det, så äger detta rum den 12-14 augusti på Öland, närmare bestämt på Strand Hotell i Borgholm.

Helgen ser ut enligt följande:
Fredagen inleds under eftermiddagen med incheckning/parkering på Strands gräsmatta. Därefter följer Concours d’Elegance och kvällen avslutas med grillbuffé samt lättare musikunderhållning av trubadur.

Lördagen ägnas till stor del åt rallyt. Alla deltagare erhåller en fikapåse med läsk/vatten, frukt och kaffebröd, rallylunch serveras i slutet av rallyt, i det fria, uppdukat som en trevlig buffé (ta med filt eller campingbord om ni vill sitta ner). Innan vi far tillbaka till hotellet ställer vi upp bilarna en stund i centrum, så allmänheten får njuta lite också.
På kvällen avnjuter vi en trerätters middag och hyllar vinnarna av Concours d’Elegance och rallyt, för att så småningom avsluta kvällen med dans till levande musik.

På söndagen åker de som vill knappt 8 mil söderut, till Eketorps borg, där vi får en guidad tur. Eketorps borg är en helt utgrävd och rekonstruerad fornborg som har anor ända tillbaka till 300-talet. Läs mer på www.eketorp.se

På Öland finns, förutom Eketorps borg, mycket annat att se t.ex. Borgholms slottsruin med anor från 1100-talet, eller varför inte Solliden, kungafamiljens sommarbostad. Dessa båda sevärdheter ligger endast ett stenkast från Strand hotell. Dessutom finns massor av unika och vackra landskapsmiljöer. Lummiga småbyar och smala bygator kommer vi att se under rallyt, liksom Stora Alvaret, ett av Sveriges finaste Världsarv. De typiskt öländska radbyarna och väderkvarnarna passerar vi också förbi. Ölandsorkideer har dock i stort sett blommat över i augusti, men Alvaret lyser av lågväxande blommor, liksom dikeskanterna.
Ottenby Fågelstation har påbörjat höstens ringmärkning och sträckräkning av flyttande fåglar. I början av augusti flyttar många vadare, tärnor och en del småfågel som piplärkor.

Eftersom E-Type har 50-årsjubileum i år, har vi en liten vädjan till er som är lyckliga ägare av en dylik; Ta den med och kom till sommarmötet!

Agenda, priser och anmälan

Fredag

15:00- Incheckning
16:00 Concours d’Elegance
19:00-21:00 Grillbuffé inkl. 1 glas öl eller vin

 

Lördag

07:00-09:00 Frukostbuffé
09:00 Rallystart från Strands gräsmatta
12:00-14:00 Rallylunch i det fria
13:00-16:00 Uppställning i Borgholm centrum
19:00 Välkomstdrink och mingel innan middagen
20:00 Trerätters middag, följt av prisutdelning och dans

 

Söndag

07:00-09:00 Frukostbuffé
12:00 Guidad tur på Eketorps borg

 

Priser

Paketpris 2 395 kr/pp del i dubbelrum (i paketpriset ingår med ① markerade arrangemang)
Paketpris med ankomst lördag till rallystart 1 700 kr/pp del i dubbelrum (i paketpriset ingår med ② markerade arrangemang)
Paketpris med ankomst fredag avresa lördag t.o.m. lunch 1 300 kr/pp del i dubbelrum (i paketpriset ingår med ③ markerade arrangemang)
Barn 4-12 år 50% rabatt på paketpris i extrabädd
Tillägg för balkong eller havsutsikt 200 kr per rum & natt
Tillägg för balkong och havsutsikt 500 kr per rum & natt
Enkelrumstillägg 300 kr/natt

 

Enstaka arrangemangsbiljetter

Ankomstbuffé inkl. 1 glas vin/1 öl 295 kr ①③
Rallylunch 200 kr ①②③
Trerätters middag inkl. vinpaket 690 kr ①②
Fikapåse 65 kr ①②③
Rally 100 kr/bil
Concours d’Elegance 100 kr/bil

 

Bokning görs till Strand hotell på tfn 0485-888 88

Anmälan till rally görs genom att sätta in 100 kr/deltagande bil på Bg 5088-0715
Ange namn, registreringsnummer, medlemsnummer samt antal personer i bilen.

Anmälan ska vara SJK respektive Strand tillhanda senast den 11/7. Efter detta datum i mån av plats.

Frågor? Kontakta Jimmy Andersson på tfn. 0709-65 10 79 eller mail: jimmy.andersson_at_blixtmail.se

Välkomna till Öland, solen och vindarnas ö!
/Sommarmöteskommittén

Strand hotell: http://www.strandborgholm.se
Alternativt boende: http://cityguide.se/borgholm/boende/
Söndagsutflykten: www.eketorp.se

För den som vill upptäcka Öland:
http://www.olanningen.com
www.oland.com
www.olandsturist.se
http://www.olandsdjurpark.com/