Vårmönstring i Skåne 2011

Helgen 6-8 Maj var det Svenska Jaguarklubbens vårträff på Hovs Hallar i nordvästra Skåne.

I ett väder som var helt fantastiskt med strålande sol, nästan ingen vind och temperatur närmare tjugo grader så samlades ett trettiotal bilar på den fina parkeringen som var reserverad för SJK. Flertalet var med på motsvarande träff i fjol på Bäckaskog men deltagarespridningen i år från Danmark till Stockholmstrakten och några var nya i klubben också

Fin reklam för klubben var att andra besökare till naturreservatet passerade oss och kunde inte undvika att se bilarna och SJK flaggan. Vi fick många spontana besök och trevliga kommentarer.

Deltagande bilmodeller var XK150, jubilerande E-type, Mk II, Daimler, XJS, till moderna XJ, S- och XKR modeller. Tre vagnar bar Danska nummerplåtar.

Rallyt startade på lördagsförmiddagen, ner mot Båstad via Italienska vägen. Upp på Hallandsåsens höjder på vackra småvägar och ner på slätten kring Laholmsbukten och som vanligt, trevliga stopp inlagda och “målgång” framåt eftermiddagen.

Hotellet vi bodde på, Hovs Hallar, ligger helt fantastiskt och från många rum såg man rakt ut i naturreservatet med havet och Halland som fond. Vi som vandrade runt i naturreservatet fick se ovanlig natur och vidunderlig utsikt. Liksom fredagen njöt vi av en god middag frammåt kvällen

På söndagen avslutade vi med kollonkörning till en av de välkända färskpotatisodlarna på Bjärehalvön. Där vi fick lära oss om den arbetsintensiva färskpotatisodlingens konst.

Efter Anders Hugossons trevliga genomgång skildes vi åt här och åkte hemåt med nyupptagna potatis som skulle kokas till kvällen. Vi kan nu lägga ännu en lyckad och trevlig SJK träff bakom oss och ser fram emot nästa.

hovshallar_1 hovshallar_2 hovshallar_3%20puff hovshallar_4 hovshallar_5 hovshallar_6 hovshallar_7 hovshallar_8 hovshallar_9 hovshallar_10 hovshallar_11 hovshallar_12 hovshallar_13 hovshallar_14 hovshallar_15 hovshallar_16 hovshallar_17 hovshallar_18 hovshallar_19 hovshallar_20 hovshallar_21 hovshallar_22 hovshallar_23 hovshallar_25 hovshallar_26 hovshallar_27 hovshallar_28 hovshallar_29

Text och foto: Christer Pålsson