Garageträff i Ludvika

Den 16 april tog våren ett fastare grepp om våran del av landet. Det kunde ju inte Nils B Kronström och Anders Sjögren ha vetat (eller visste dom det?) när dom under vintern planerade garageträffen i Ludvika och uppslutningen blev därefter.

Vid träffpunkten i Ludvika anslöt vi som kom söderifrån med karavanen som sammanstrålat i Borlänge. Ett tjugotal vårfina Jaguarer rullade iväg för ett besök i ett oansenligt garage precis i utkanten av Ludvika.

Här fick vi träffa Göran Thorberg som hemma i garaget drev firman Speedkult. Av namnet att döma kunde man lätt tro att, här trimmas det Mitsubishis, Subarus eller byggdes racingbilar. Inget kunde vara mer fel. Göran köper in, företrädesvis från USA, gamla Jaguarer och helrenoverar dom från botten till toppskick.

I dag när vi var där stod en färdig XK140 och kromade sig för oss. Brevid den ett pågående projekt i form av en av ännu en XK140. Vi var ca 45 personer med blanka mungipor beundrade hans arbete.

Därefter bar det iväg till Stefan Wikers. Han driver sin verksamhet på ett område som en gång varit en bygghandel. I dag är virkestravarna utbytta mot bilar, MC, bilar och ännu mera bilar. En del i färdigt skick, andra i väntan på pånyttfödelse. Att på ett ställe kryssa sig fram mellan Rolls Royce Silver Cloud, De Tomaso Pantera, Austin A30, Ford Thunderbird, Scania 50, P1800, Packard, E-Type och förstås en V8-försedd Trike var ganska omtumlande men riktigt gemytligt.

En hellyckad dag med intryck från två helt olika sidor av bilintresset.

pict0788 pict0793%20puff pict0796 pict0800 pict0801 pict0802 pict0803 pict0806 pict0807 pict0810


Text och foto: Tomas Ericsson