Om Mustanger, Jaguarer och andra vilda djur

“Om Mustanger, Jaguarer och andra vilda djur”, ett föredrag av Harry Mattsson.

Jag uppmärksammade att vår nestor, fd flygaren, plastkemisten och jaguarentusiasten Harry Mattsson, Helsingborg, skulle fylla 90 år 27/11. Han är fortfarande ytterst pigg och entusiastisk och deltar i många såväl Jaguar- som flygträffar. Harry tillfrågades om han ville prata flyg och Jaguar för oss i samband med födelsedagen, på träffen i Joe’s garage 6/12. Han tackade genast ja, men ville gärna ha hjälp med transport, då han nyligen fått en ny höftled och inte riktigt ansåg sig körbar. Givetvis ordnades detta med hjälp av andra medlemmar. Dagen till ära beställdes även Jaguartårtor.

Harry, som ursprungligen kommer från Malmberget, var i sedvanligt god vigör och berättade inlevelsfullt och spännande om sitt 40-åriga Jaguarinnehav med begynnelsen i en Mark II, och sitt liv som flygare på 1940-talet av bl.a Mustang. Som slutknorr en upplevelse med ett lossnat tanklock som kunde kostat honom livet vid 28 års ålder, men som han redde upp och således nu i stället kunde fira de 90! Applåder och många frågor efteråt, samt avnjutande av tårtorna.

Sten Wreter fotograferade och jag videobandade föredraget.

1_0 2_0 3_0 4_0 5_0 6_0 7_0 8_0 9_0

 

Text: Lars Rydgren
Foto: Sten Wreter

 

Lars Rydgren

Lars Rydgren

klubbmedlem sedan 1988. Kör xj 350 diesel, även haft en 351 diesel