Jaguar firade 75 år hos LANI bil

I helgen, 16,17/10, så firade LANI bil Jaguars 75 år med öppet hus med möjlighet att provköra ett antal av deras nyaste modeller.

Svenska Jaguarklubben var inbjuden att delta med våra äldre modeller. Lars-Göran, som är gammal SJK-medlem, ställde själv ut sin fina XK150 och tävlings E-type.

Själv kunde jag närvara på lördagen och åkte upp och representerade klubben med hissad SJK-flagga . Under dagen gavs tillfälle att provköra och jämföra XK, XF och XJ modeller med både bensin och diesel drift. Under tiden jag var där passerade närmare tjugo klubbmedlemmar som passade på att ta en provtur i solskenet. Man kunde notera på allas miner att provkörningen var uppskattad när nycklarna lämnades tillbaks!

Själv uppskattade jag speciellt provkörningen med XJ S/C modellen, och kunde notera att mycket hänt på trettiotre år, när jag körde hemåt med min Daimler DoubleSix Vander Plas, toppmodellen från 1977. Vi som var på LANI tackar Lars-Göran Nilsson med personal för en trevlig dag.

1a 2a 3a 4a 5a 6a 7a 8a 9a 10a 11a 12a 13a 14a 15a 16a 17a 18a 19a 20a 21a

 

Text och foto: Christer Pålsson