Krageholms Mölla

Efter nästan två månader utan regn i våra trakter så kom det äntligen på samma dag som vår Mölleträff.

Det var förstås lite olyckligt att det skulle sammanfalla för ”gammelbilarna”, liksom solen, lyste med sin frånvaro. Äldsta ekipage var min egen DDS från 1977. Ändå kom drygt femton tappra förbi, både XJ, XJS och S-type. Så mycket av biltittande blev det inte för stundtals var skurarna rätt ihärdiga.

Desto mer av kvarnen blev det. Vinden var västlig och ganska stark om än byig. Det gick bra att mala i dag och råg låg i kvarnstenarna och flera av besökarna köpte nymalet mjöl med sej hem. Kaffestugan besöktes också av de flesta och alla besökarna var mycket imponerade av att se en äkta Holländare i full aktion.

Det kom några besökare som var tidigare Jaguarägare och pratade, bland annat en person som köpt en XK120 DHC 1962, visade upp köpekontraktet från Fredlunds i Malmö och med hjälp av Matrikeln jag hade med mej så kunde den spåras i klubben. 6.200:- kostade den då!

Några nya medlemmar lär vi också få i klubben, trevligt. Förmodligen blir det ny träff nästa år och vi får då hopas på lite bättre väder.

 

1_8 2_8 3_8 4_8 5_7 6_7 7_7 8_6

Text och foto: Christer Pålsson