Skillnad på hästar och hästar

Tisdagen 11 maj var UBCC – South inbjudna till galoppbanan Jägersro och “British Evening” med ett galopptema liksom olika kringarrangemang med brittiska förtecken och inslag som engelska bilar, dart, cricket och engelsk mat.

Svenska Jaguarklubben var naturligtvis representerad där och först på plats var, som oftast, Thomas Ekstrand och Sten Wreter.

Totalt dök ett fyrtiotal fordon upp. Förutom ett antal Jaguar och Daimler fanns bland annat märken som Aston Martin, Austin-Healy, Triumph och Morgan representerade. Äldsta deltagare var en Riley från 30-talet.

Några utvalda bilar fick åka in på banan för defilering där speakern berättade om bilarna och de andra fick läktarplats och fick beskådas på nära håll av publiken.

Första starten var 18.20 och defileringen skedde i pauserna mellan loppen, emellanåt till säckpipors ljud!

Ett trevligt arrangemang som vi ser fram emot att upprepa nästa år.

jagersro-01 jagersro-02 jagersro-03 jagersro-04 jagersro-05 jagersro-06 jagersro-07 jagersro-08 jagersro-09 jagersro-10 jagersro-11 jagersro-12 jagersro-13 jagersro-14 jagersro-15 jagersro-16 jagersro-17

Text och foto: Christer Pålsson