Musik, frost och umgänge

Lördag första maj, regnig och kall, träffas 26 Jaguarer med besättningar på Säfsen Resort och genast uppstår en spontan, befriande värme.

Lite utanför de vanliga rutinerna hälsades deltagarna välkomna i närbelägna Säfsnäs kyrka av initiativtagaren och organisatören Nils Kronström. Nils avlöstes av en trio musikanter, sångarna Erland Hagegård och Peter Resare samt Svenerik Blomgren på piano.

Peter, som är född, uppvuxen och verksam som musiker i grannskapet, gav en målande och underhållande presentation av den gamla brukskyrkan och dess inventarier. Peter fick dispens för att medverka. Han tillhör nämligen inte Svenska Jaguarklubben – ännu!

Återkomna till hotellet var det nästa klubbmedlem som stod för underhållningen.

Björn Ranelid, en verklig ambassadör för klubben och märket. I dryga timmen trollband han sin publik med snärtiga och tänkvärda utläggningar som fick smälta tillsammans med ett glas bubbel innan middagen.

Kvällen blev sen som den plägar bli där många goa människor träffas och utbyter tankar och drar sina skrönor om vad som händer när de gamla “katterna” kommer ut på vägen.

Erland Hagegård bidrog i högsta grad att skapa och bibehålla den avspända och gemytliga stämningen med ett fång vackra sånger.

Påföljande morgon, solig men ack så kylig. Skrapa rutor och bryta loss isen ur suffletten blev dagens första bilkontakt. Eventuellt frusna miner tinade dock snabbt upp vid kontakten med den underbara doften av nygjord äggröra och bacon i frukostmatsalen.

Stärkta av frukostbordets njutningar var det dags för en vackert upplagd tipspromenad med kluriga frågor som spände över många områden. Vann gjorde Per Stellborn som på lekledaren Anders Sjögrens uppmaning fick välja fritt från prisbordet.

Vackra visor är sällan långa säger ett gammalt talesätt, så sant även denna gång. Efter gemensam lunch var åter ett minnesvärt Jaguarmöte avslutat och deltagarna återvände till sina hemorter. Från Hudiksvall i norr till Lysekil i söder med sinnet fyllt av sköna minnen och kanske en och annan idé om fortsatt utbyte av träffar mellan “regionerna”.

Stort tack denna gång till organisatörerna Kjell-Åke Gunnarsson från Wärmland och Nils Kronström och Anders Sjögren från Dalom som skapat ett möte med lite annorlunda fokus, men med stort socialt utbyte.

safsen-01 safsen-02 safsen-03 safsen-04 safsen-05 safsen-06 safsen-07 safsen-08 safsen-09 safsen-10 safsen-11

Text: Svenerik Blomgren
Foto: Fritz Brattlöf