Cheap Race 2010 – en uppdatering

Sweden, not as far away from England as you might think!

Ja, så kryptiskt inleds reklamfilmen för Cheap Race 2010, även kallat CR10, som nu finns att beskåda på klubbens webb-tv! Du vet väl hur du kommer dit? Längst upp till höger här på hemsidan hittar du en länk som sedan öppnar ett separat fönster.

 

Abba X300
Abba X300
XJ40 Insats
XJ40 Insats

Cheap Race 2010 rullar på och precis som förra året har intresset varit stort! Då antalet platser är utökat i år och antalet arrangörslag är färre finns det platser kvar. Är du intresserad? Har du frågor? Kontakta tävlingsledningen.

Många intressenter har hört av sig med frågor om kostnaden för Cheap Race. På det finns inget enkelt svar. Tävlingsledningen arbetar för att minimera kostnaderna för deltagarna. Till skillnad från förra året bokar därför alla lag nu egna hotell och boenden efter de egna kraven på standard. Den största kostnaden utgörs förstås av bilen, men förhoppningsvis kan denna, om så önskas, avyttras och där kan i alla fall en del av resekostnaden räknas hem. Glöm inte heller att CR ger möjlighet att vinna fina priser!

Bland de redan anmälda finns Team Ernie som förra året kämpade med en XJS 5.3. Satsar de på samma koncept även i år? Vid kontakt med Martin Wyke från Team Ernie avslöjas inte de konkreta planerna men han nämner i förbifarten att de sneglat lite på X308-modellen vilken ryms precis inom budgeten på 1 500 pund. Tänk, en skattad och besiktigad XJ8 för motsvarande runt 15 000 kronor! Samtidigt, för den summan får man ju en XJ12 med inte allt för många mil på mätaren… Och ett lag har pratat om att köpa en 420G!

auktionssajten www.ebay.co.uk finns just nu strax under 200 (!) Jaguarer med ett pris på under 1 500 pund. Många av dessa går förstås i pris men bland favoriterna märks en nybesiktigad 1995 års Sovereign med ett förhandlingsbart pris på 1 500 pund.

Cheap Race har tack vare Jan Ternström från Halmstad fått sin lilla plats på hemsidan för Båstads turistnäring.

Tidigare artiklar:
Inbjudan

Text: Pontus Larborn
Foto: Erik Håkansson