Premiär för nya Jaguar XJ i Malmö

Den 11 februari bjöd Hedbergs i Malmö på VIP-visning av nya Jaguar XJ på Malmöhus slott. I ett uppvärmt tält anslutet till restaurangen stod den med täcket på.

Först mingel till champagne och snittar samt ett kort tal av Carl Hedberg och presentation av bland annat Bowers & Wilkins representerade av HiFi-klubben samt Jaguar Sveriges danske importör och därefter drogs täckelset.

Ingen presenterade bilen närmare på något sätt utan alla fick fritt titta och sitta in. Folk dröp av rätt snabbt så jag också kunde provsitta.

Mina omdömen om bilen är att den utvändiga designen säkert uppvisar drag från andra bilar, men helhetsintrycket är en kraftfull limousin med spolformad kaross, imposant front och kort men snygg bak.

Den invändiga designen störs av allt glitter och krom på mittkonsolen. Stora, men lite murriga träytor, och dörrarna är höga. Hur klarar sig kortvuxna här?

Komfort: snålt bakre benutrymme om framstolen är långt bak, vilket krävs för långa ben. Min X350 är minst likvärdig. Annars är framstolarna sköna, säkert också ventilerade.

Bagageutrymmet är djupt och högt med hög bakkant, dock lucka rakt upp. Fuskreservhjul återfinns i baljan under locket.

Vill jag byta min X350 direkt? Nä!

Vill jag provköra? Ja!

Kan en provkörning ändra omdömena ovan? Kanske.

nya-jaguar-xj-01 nya-jaguar-xj-02 nya-jaguar-xj-03 nya-jaguar-xj-04 nya-jaguar-xj-05

Text och foto: Lars Rydgren

Lars Rydgren

Lars Rydgren

klubbmedlem sedan 1988. Kör xj 350 diesel, även haft en 351 diesel