SJK presenterar modellrepresentant för XK8/XKR

Svenska Jaguarklubben välkomnar Anders Dyson från Skåne som modellexpert för XK-serien. Här presenterar han sitt engagemang.

Anders Dyson och Jaguar XKR. Personen på bilden har med den här texten att göra i allra högsta grad.

“Mitt intresse för XK-modellen kom till liv när jag sommaren 2000 passerade kötthandlarns XK8 kupé i Kirseberg, Malmö. Då hade frun och jag precis köpt vår första Jaguar, en XJ40 1993. Vi passerade ovan nämnda XK ett antal gånger på väg till jobbet utan att jag nämnde något för frun om min passion för bilen. Till slut kunde jag inte hålla mig längre så en dag då jag såg att min hemliga förälskelse stod utanför köttbutiken, då skulle hon få veta.

“Titta”, sa jag en dag på väg till jobbet. “Titta vilken vacker bil!”

“Vilken då”, frågade frun.

“Den gröna kupén som står där”, sa jag och pekade!

“Den? Hä, den ser ut som en Volvo”, sa frun.

Ridå!

Senare erkände frun att hon sa så för att hon trivdes så bra med vår XJ40 att hon inte ville skiljas från den! Erkännandet avkrävdes under en av många resor vi gjort i våra kära XK8/R. Mil efter mil med frun njutande av landskapet, styrkan i bilen och nu i vår XKR Convertible njutande av vinden i håret och solen i ansiktet. Att få känna naturens dofter och höra fåglar i skyn är som en gratis behandling hos vilken psykolog som helst.

Jaguar XKR. Den här modellen tillverkades under åren 1996 och 2006.
Jaguar XKR. Den här modellen tillverkades under åren 1996 och 2006.

Kan jag då allt om XK-modellen som lanserades 1996? Nej, inte alls men mitt kontaktnät är stort så nog kan jag bistå med ett eller annat gott råd på vägen och kan jag fylla den vakans som finns bland SJKs modellspeciallister tycker jag att det är det minsta jag kan göra för klubben som gett mig så mycket.”

Här kan du vilka modellspecialister som arbetar för Svenska Jaguarklubben.

Text: Anders Dyson
Foto: Lollo Dyson