Cheap Race 2009

Snabbast, billigast, smartast!

Cheap Race 2009 är en officiell SJK-tävling. Tävlingen går i korthet ut på att köra hem en mycket billig Jaguar från England till Sverige via diverse tävlingsmoment och göra det med grace, pace och väldigt lite pengar.

Se filmen! Officiell reklamfilm för Cheap Race 2009.

Tävlingen startar måndagen den 20 juli på historiska Browns Lane i Coventry och tar deltagarnas ekipage i gemensam karavan genom sju länder, bland annat genom kanaltunneln och över Danmarks broar, till slutmålet i Båstad. Där ställer vi gemensamt ut på “Båstad Classic Motor” den 24 juli. Dagsetapperna är på cirka 40 mil och vi övernattar tillsammans på prisvärda och trevliga hotell i bland annat Dunkerque.

Ruttkarta. Häng med på en oförglömlig resa genom Europa!
Ruttkarta. Häng med på en oförglömlig resa genom Europa!

Förutom att vi ska ha en rolig och händelsefylld resa tillsammans, bygger tävlingen Cheap Race på att deltagarna inför start har köpt en rysligt billig Jaguar i England – maxpriset är låga 1 200 pund och riktpriset ännu lägre, 800 pund. Jaguaren ska dock vara fullt laglig att framföra på vägarna.

Tävlingen inleds med att vi ses på Browns Lane med våra nyhandlade Jaguarer. Bilarna besiktigas då av tävlingsledningen och inköpskvitton granskas. Inköpet av Jaguaren är helt deltagarens eget ansvar och vi rekommenderar att man börjar läsa annonssiter och forum i god tid innan tävlingens start. Det är nog också klokt att lämna goda marginaler i tid och pengar för upphämtande och eventuella reparationer

annonser
Planera i tid. Börja leta tävlingsekipage redan nu! Klicka på annonserna för större bild

Via ett antal allvarligt skämtsamma tävlingsgrenar kan man dessutom både vinna och förlora poäng som sedan vägs samman med inköpspriset. Se vidare  Reglemente för Cheap Race 2009 för alla detaljer.

Då det är första året som Cheap Race anordnas är antalet platser starkt begränsat! Är du intresserad så ska du genast läsa igenom reglementet i detalj och sedan skicka din anmälan till cheaprace_at_jaguarklubben.se. Sista datum för anmälan är den 30 januari, men vi misstänker att platserna kommer att vara slut långt innan dess.

Det går naturligtvis också bra att kontakta oss i tävlingsledningen per telefon, mejl och/eller följa diskussionen på klubbens forum.

 

Tävlingsledningen för Cheap Race 2009
Sven Eklund, 0708-77 88 07
Peter Hällström
Pontus Larborn, 0708-27 79 91
Mattias Skarelius