Uppe igen efter hackerattacken

Som ni kanske sett blev vår webbplats utsatt för en hackerattack för några veckor sedan. Vad vi känner till använde hackarna vår webbplats för att kunna skicka iväg mycket stora mängder skräppost. Ett flertal försök till upprensning gjordes men de hade någon slags bakdörr som vi inte hittade. Det webbhotell som vi har sidorna hos tvingades stänga vår sida då dessa skräppostutskick påverkade prestandan även för andra kunder.

Webbredaktörer sökes

Webbsidan behöver fler redaktörer.

För att hålla sidan levande och informativ behöver vi förstärka med fler redaktörer. Webbplatsen är konstruerad så att alla medlemmar kan skriva texter och lägga in dem. Men de visas inte för andra innan en redaktör gett sitt godkännande.

Välkommen till Svenska Jaguarklubben

OM KLUBBEN

VÄLKOMMEN TILL SVENSKA JAGUARKLUBBEN

Svenska Jaguarklubben är en ideell förening med fler än 3 200 medlemmar och bildades 1972 på Skokloster av ett antal Jaguarentusiaster. Klubbens huvudsyfte är att främja och stimulera intresset för att köra, vårda och bevara alla modeller av Jaguar, Daimler, Swallow, SS och Lanchester.

Årets sista verkstadsträff !

Årets sista SJK-träff var den 1 december hos Joe's.

Ett sjuttiotal mogna pojkar samlades för se var Björn, Anders och Jens kunde lära oss.

För ovanligbetens skull var vi alla uppmanade av Anders att gå in i verkstaden och samlas vid en specifik bil.

Visade sej vara en mörkgrön e-type från 1966 med fin patina och synnerligen välhållen. En enägarsbil, köpt och hämtat bilen ny  vid fabriken, med all dokumentaion intakt, tom. de engelska exportskyltarna.

Gran Turismo Expo i Nacka

Under min tid i klubben, sedan 2005, så kan jag inte minnas att jag sett att klubben varit med på någon inomhusmässa för bilar. Visst är vi med på många event utomhus under sommaren, men saker som Gran Turismo Expo kan jag inte minnas att jag sett klubben vara med på.

Månadsträff SJK Mellannorrland.

     Den 28/10 samlades ett gäng glada Jaguarälskare i klubblokalen Hamsta för att avverka Oktober månads klubbträff. Stort fokus för dagen var förberedelsearbetet inför MID NORDIC INTERNATIONAL JAGUAR MEET och ideer och förslag bollades hämningslöst mellan deltagarna. Arbetsuppgifter fördelades och riktlinjer fastslogs för arbetets fortskridande. För att öka motivationen visades film från SJK:s sommarmöte i Bollnäs i början av 90-talet vilket uttryckligen inspirerade medlemmarna.

Återblick på forumets 10 år

Den 5/11 sattes forumet upp av Gunnar_L. Det äldsta bevarade inlägget är http://old.jaguarklubben.se/forum/viewtopic.php?p=3 och skrevs 8/11 2004 kl. 14:59 - av Jimmy! Detta får vi se som startskottet för forum 2.0! Det fanns ett forum före detta, men av olika anledningar var det inte så välbesökt. I det fanns det ungefär 6400 inlägg  och 820 registrerade användare.  

Forumet stängt för uppgradering 9-11 november

Dags för forumuppgradering!
Idag (5/11) fyller vårt välbesökta forum 10 år. Det firar vi med att uppgradera det till en modernare miljö.

Söndag kväll (9 november) stänger vi ner forumet och räknar med att ha det nya på plats och öppna det igen under tisdagen.

Lite innan 12:00 på tisdagen öppnade forumet igen, välkomna att besöka vårt nya forum.

Planeringsträff i Skänninge

Den årliga planeringsträffen ägde rum i Skänninge iår  Peter Nordgren välkomnade oss 18 glada östgötar.Sopplunch intogs grabbarna var i garaget och damerna på ovanvåningen, vi åt dessert  gemensamt Peters äppelkaka med en vaniljsås som var utsökt. Mötet var som vanligt mkt givande här fanns ingen brist på fina deer inför 2015, med kalendern tecknad avlutades kvällen av Håkan Wasens fiolspel.         

Stort Tack till Peter och tack alla ni som anslöt.

Text Morgan Bäckstrand

Foto Jan Basilius

SÄSONGSAVSLUT DALARNA

Lördag-söndag, 13-14 september, arrangerade vi för tredje året i följd European Classic Car Weekend vid Romme Alpins skidanläggning utanför Borlänge.

I år var temat rally samtatt i uppmärksammade att det var 50 år sedan Renault Gordini lanserades.

Träffen startar med Brunch på lördagen, bilträff under eftermiddagen ( i år även med en publik-rally-sträcka), supé med underhållning på kvällen. Söndag efter frukost så åkte vi en round-tour efter vägbeskrivning, fikade och avslutade träffen med lunch i toppstugan.

Månadsträff SJK Mellannorrland.

Tisdagen den 30:e September träffades "järngänget" i klubblokalen Hamsta för trevlig samvaro och lite värdefull information. Kvällens inbjudna gäst var ingen mindre än Lallas Andersson, Technical Manager på Bridgestone i Sundsvall som informerade om det mesta som rör däck och fälgar." Intressant ", tyckte medlemmarna och frågorna haglade intensivt och besvarades utförligt av Lallas. Den mannen är en " imponerande kunskapsbank" och hans föredrag blev mycket uppskattat.

Skeppsta glashytta

Den 20:e september var det dags för ett av de stående arrangemangen här i Stockholmstrakten, utflykt till hemlig ort.

Den träffen går till så att det är först när alla är samlade vid träffpunkten som målet för dagen meddelas.

I år gick resan till Skeppsta glashytta. Den ligger längs väg 223 mellan Mariefred och Gnesta och här skapar Ebba von Wachefeldt sina konstverk.

Sidor